Recipe image

Pečené mäso z jeleňa s tmavou brusnicovou omáčkou a perníkovými kroketami

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Marináda

  • Zeleninu nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte s ostatnými surovinami.

Mäso

  • Jelenie stehno marinujte v pripravenej marináde a nechajte ho odstáť 2 dni v chladničke.
  • Potom mäso vyberte z chladničky a vysušte ho pomocou papierovej utierky.
  • Mäso smažte na panvici s bravčovou masťou a so scedenou zeleninou z marinády.

Omáčka

  • Mäso a zeleninu na panvici zalejte precedeným vínom z marinády a vodou. Pridajte omáčku z pečeného mäsa a duste domäkka.
  • Potom vyberte mäso, preceďte omáčku a zmenšite objem, aby ste získali vhodnú konzistenciu.
  • Pridajte brusnice a dochuťte podľa vlastnej chuti.

Krokety

  • Vložte všetky zložky a dôkladne ich premiešajte.
  • Vytvorte malé guľôčky, obaľte ich v strúhanke a vysmažte na tuku až dozlatista.

Servírovanie

  • Pečené mäso servírujte nakrájané, s omáčkou, brusnicami a kroketami.