Recipe image

Bravčová panenka plnená klobásovou zmesou so zemiakmi na kyslo

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Mäso - Klobásová zmes

  • Bravčovú panenku opatrne v strede rozrežeme veľkým nožom, aby vznikol tunel. Z mletého mäsa, cesnaku, korenín a vody pripravíme klobásovú zmes, ktorou z oboch strán plníme panenku. Naplnenú panenku po povrchu okoreníme zmesou na bravčové mäso, dáme do vymastenej nádoby a podlejeme hovädzím bujónom. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 °C 40 – 60 minút. Každych 20 minút odkryjeme a skontrolujeme, či netreba mäso podliať bujónom.

Zemiaky na kyslo

  • Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme zemiaky, bobkový list, rascu, cierne korenie, nové korenie, opražíme a zelejeme zeleninovým bujónom po okraj zemiakov. Varíme do mäkka. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme zápražku, smotanu a za stáleho miešania prevaríme. Nakoniec dochutíme octom, cukrom, prípadne ešte dosolíme.

Tip: Zemiaky na kyslo môžme podávať s uvareným vajíčkom, volským okom alebo opečeným špekáčikom.