Recipe image

Bravčová panenka plnená klobásovou zmesou so zemiakmi na kyslo

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Mäso - Klobásová zmes

  • Bravčovú panenku opatrne v strede rozrežeme veľkým nožom, aby vznikol tunel. Z mletého mäsa, cesnaku, korenín a vody pripravíme klobásovú zmes, ktorou z oboch strán plníme panenku. Naplnenú panenku po povrchu okoreníme zmesou na bravčové mäso, dáme do vymastenej nádoby a podlejeme hovädzím bujónom. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 °C 40 – 60 minút. Každych 20 minút odkryjeme a skontrolujeme, či netreba mäso podliať bujónom.

Zemiaky na kyslo

  • Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme zemiaky, bobkový list, rascu, cierne korenie, nové korenie, opražíme a zelejeme zeleninovým bujónom po okraj zemiakov. Varíme do mäkka. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme zápražku, smotanu a za stáleho miešania prevaríme. Nakoniec dochutíme octom, cukrom, prípadne ešte dosolíme.

Tip: Zemiaky na kyslo môžme podávať s uvareným vajíčkom, volským okom alebo opečeným špekáčikom.

Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše upozornenie na súbory cookies. Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.