Recipe image

Fish & Chips

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Vyprážaná ryba

  • Pripravíme si soľný nálev z vody, cukru a soli a porcie tresky do neho naložíme na 10 minút. Potom scedíme, opláchneme a osušíme. Nachystáme si mokrú obaľovaciu zmes zo všetkých surovín k tomu určených. Zvlášť si pripravíme suroviny na suchú obaľovaciu zmes. Porcie rýb obalíme v suchej obaľovacej zmesi a potom ponoríme do cestíčka a znovu obalíme v suchej obaľovacej zmesi. Osmažíme v rozpálenom oleji do zlatova, pri výdaji vyprážanú rybu ešte pokropíme vínnym octom.

Hráškové pyré

  • Horúcu osolenú vodu s maslom privedieme do varu. Pridáme hrášok a znovu privedieme do varu. Akonáhle sa voda začne znovu variť, hrášok vyberieme a v mixéri ľahko premixujeme, z ostatnej tekutiny z hrášku upravíme na konzistenciu pyré.

Servírovanie

  • Vyprážanú rybu podávame so zemiakovými lupienkami, hráškovým pyré, tatárskou omáčkou a citrónom.