Stehno pokrájame na veľké kocky (3 x 4 cm), pridáme Primerbu a jogurt. Všetko dôkladne premiešame a vložíme do chladničky.
Mäso osmažíme na oleji v širokej panvici a následne ho vyberieme.
Omáčka na dusenie
Do hrnca po vyprážaní mäsa pridáme maslo, nasekaný cesnak, chilli, paradajky a osmažíme. Vlejeme víno, vodu, pridáme barbecue omáčku a premiešame.
Do omáčky pridáme osmažené mäso, bobkový list, kardamon a dusíme domäkka.
Zelenina
Medzitým pridáme mrkvu, zemiaky, reďkvičku, osmažíme celé šalotky s cesnakom a všetko premiešame.
Keď všetko zmäkne, pridáme cukinu, zelenú fazuľku a zelený hrášok.
Všetko dusíme do mäkka, pridáme petržlen a dochutíme podľa potreby.
Servírovanie
Jahňacie vo vlastnej šťave so zeleninou podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše
upozornenie na súbory cookies.
Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.