Bravčové koleno sous-vide pripravené po bavorsky so zemiakovo-špargľovou kašou
Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)
Náklady na ingrediencie*
:
0,00 EUR
Náklady na jednu porciu*
:
0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*
Vypočítajte náklady na jedlo
Food Cost:
0%
Prísady
Príprava
Mäso
Pripravte slaný nálev – solanku, ponorte do nej mäso a odložte do chladničky na 24 hodín.
Rascu, jalovec, papriku a korenie zalejte olejom a rozmixujte na hladkú hmotu.
Osušené bravčové koleno potom potrite pripravenou marinádou a vložte do vákuového vrecúška alebo vrecúška na zips.
Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak restujte na panvici, nechajte vychladnúť a pridajte ku kolenu.
Do vrecúška pridajte tiež nové korenie, bobkový list a zmes na šťavu k mäsu. Zalejte pivom.
Varte v pare v konvektomate pri teplote 78 °C 15 hodín.
Marináda
Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame.
Zemiakovo-chrenové pyré
Na masle nechajte zosklovatieť cibuľu, pridajte chren a podlejte smotanou na varenie, varte na miernom ohni cca 2 minúty.
Prilejte vodu, ohrejte na teplotu 85 °C a stiahnite z tepla.
Vsypte zmes na zemiakovú kašu, premiešajte a nechajte minútu odstáť. Potom krátko premiešajte až vznikne kaša.
Servírovanie
Koleno zatvorené vo vrecku ohrejte v horúcej vode. Mäso odceďte zo vzniknutej šťavy a vložte do konvektomatu alebo grilu ohriateho minimálne na 180 °C.
Omáčku preceďte, povarte na požadovanú konzistenciu, ku koncu pridajte maslo.
Podávajte s obľúbenou zeleninou.
Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše
upozornenie na súbory cookies.
Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.