Recipe image

Bravčové koleno sous-vide pripravené po bavorsky so zemiakovo-špargľovou kašou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Mäso

  • Pripravte slaný nálev – solanku, ponorte do nej mäso a odložte do chladničky na 24 hodín.
  • Rascu, jalovec, papriku a korenie zalejte olejom a rozmixujte na hladkú hmotu.
  • Osušené bravčové koleno potom potrite pripravenou marinádou a vložte do vákuového vrecúška alebo vrecúška na zips.
  • Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak restujte na panvici, nechajte vychladnúť a pridajte ku kolenu.
  • Do vrecúška pridajte tiež nové korenie, bobkový list a zmes na šťavu k mäsu. Zalejte pivom.
  • Varte v pare v konvektomate pri teplote 78 °C 15 hodín.

Marináda

  • Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame.

Zemiakovo-chrenové pyré

  • Na masle nechajte zosklovatieť cibuľu, pridajte chren a podlejte smotanou na varenie, varte na miernom ohni cca 2 minúty.
  • Prilejte vodu, ohrejte na teplotu 85 °C a stiahnite z tepla.
  • Vsypte zmes na zemiakovú kašu, premiešajte a nechajte minútu odstáť. Potom krátko premiešajte až vznikne kaša.

Servírovanie

  • Koleno zatvorené vo vrecku ohrejte v horúcej vode. Mäso odceďte zo vzniknutej šťavy a vložte do konvektomatu alebo grilu ohriateho minimálne na 180 °C.
  • Omáčku preceďte, povarte na požadovanú konzistenciu, ku koncu pridajte maslo.
  • Podávajte s obľúbenou zeleninou.