Recipe image

Konfitovaná kačica s knedľou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Kačica

  • Kačacie stehná (10ks) okoreníme Delikatom na hydinu a necháme postáť 12 hodín. Stehná zalejeme tukom a konfitujeme 5 hodín na 90°C.

Knedľa

  • Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do peny. Pečivo nakrájame na veľké kocky. Mlieko zmiešame so žĺtkami a nakrájanou petržlenovou vňaťou, ochutíme Knorr aroma Mix Bylinky a Maslo a zmiešame s pokrájaným pečivom. Pre nadýchanosť pridáme vyšľahané bielky a jemne premiešame. Zmes preložíme na potravinovú fóliu, vyformujeme valčeky s hrúbkou cca 5-6 cm. Tesne zavinieme do fólie a varíme v konvekčnej rúre 20 minút na 90°C. Pri varení dáme pozor, aby plech G/N bol perforovaný.

Jablková omáčka

  • Zmiešame Knorr Šťava k pečenému mäsu Braten s jablkovým džúsom a vodou a povaríme. Cukor jemne skaramelizujeme, pridáme obvarené perlové guličky, uvarenú omáčku a nakrájané jablká. Chvíľu povaríme na malom ohni. Dochutíme jablčným octom.

Servírovanie

  • Pred podávaním stehná osmažíme na panvici. Podávame s knedľou nakrájanou na plátky a jablkovouo máčkou. ako zeleninová príloha je ideálna červená kapusta.