Recipe image

Konfitovaná kačica s knedľou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Kačica

  • Kačacie stehná (10ks) okoreníme Delikatom na hydinu a necháme postáť 12 hodín. Stehná zalejeme tukom a konfitujeme 5 hodín na 90°C.

Knedľa

  • Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do peny. Pečivo nakrájame na veľké kocky. Mlieko zmiešame so žĺtkami a nakrájanou petržlenovou vňaťou, ochutíme Knorr aroma Mix Bylinky a Maslo a zmiešame s pokrájaným pečivom. Pre nadýchanosť pridáme vyšľahané bielky a jemne premiešame. Zmes preložíme na potravinovú fóliu, vyformujeme valčeky s hrúbkou cca 5-6 cm. Tesne zavinieme do fólie a varíme v konvekčnej rúre 20 minút na 90°C. Pri varení dáme pozor, aby plech G/N bol perforovaný.

Jablková omáčka

  • Zmiešame Knorr Šťava k pečenému mäsu Braten s jablkovým džúsom a vodou a povaríme. Cukor jemne skaramelizujeme, pridáme obvarené perlové guličky, uvarenú omáčku a nakrájané jablká. Chvíľu povaríme na malom ohni. Dochutíme jablčným octom.

Servírovanie

  • Pred podávaním stehná osmažíme na panvici. Podávame s knedľou nakrájanou na plátky a jablkovouo máčkou. ako zeleninová príloha je ideálna červená kapusta.

Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše upozornenie na súbory cookies. Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.