Recipe image

Konfitované stehno z farmárskeho kurčaťa podávané s kukuričným pyré a popcornom

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 27,51 EUR
Náklady na jednu porciu* : 2.75 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

0.00 EUR
Food Cost: ...
Recipe image

Prísady

Názov Cena Množstvo %FC ingrediencie Hodnota
Soľ

Cena

0.15 EUR

Množstvo

kg

%FC ingrediencie

0.00%

Hodnota

0,00 EUR
Voda

Cena

0.00 EUR

Množstvo

l

%FC ingrediencie

0.00%

Hodnota

0,00 EUR
Knorr Professional Essence Kurací bujón 1 l

Cena

13.01 EUR

Množstvo

litr

%FC ingrediencie

3.78%

Hodnota

1,04 EUR
Maslo

Cena

5.00 EUR

Množstvo

kg

%FC ingrediencie

5.45%

Hodnota

1,50 EUR
Knorr Delikát korenie na hydinu 600g

Cena

13.37 EUR

Množstvo

kg

%FC ingrediencie

1.93%

Hodnota

0,53 EUR
Kuracie stehná

Cena

3.39 EUR

Množstvo

kg

%FC ingrediencie

30.83%

Hodnota

8,48 EUR
Knorr Šťava k mäsu 3,5kg

Cena

21.00 EUR

Množstvo

kg

%FC ingrediencie

6.11%

Hodnota

1,68 EUR
Popcorn

Cena

4.00 EUR

Množstvo

kg

%FC ingrediencie

1.31%

Hodnota

0,36 EUR
Sladká kukurica (konzerva)

Cena

2.99 EUR

Množstvo

kg

%FC ingrediencie

27.19%

Hodnota

7,48 EUR
Olej

Cena

1.43 EUR

Množstvo

litr

%FC ingrediencie

23.41%

Hodnota

6,44 EUR
/
kg*
* Množstvo je uvedené na 10 porcií
Celkové náklady na ingrediencie: 27,51 EUR
Náklady na jednu porciu*: 2.75 EUR
Súčet zložiek jednej porcie: 1190,00 g

Príprava

1Mäso

  • Kalibrované stehná ochutíme koreninovou zmesou Delikát po oboch stranách, vložíme do GN nádoby a zalejeme olejom tak, aby boli celé ponorené.
  • Potom vložíme do predhriatej nízkoteplotnej rúry nastavenej na 60 °C a konfitujeme 10 hodín.
  • Vyberieme z tuku (poslednú kostičku môžeme odstrániť vytočením) a ponecháme pripravené na výdaj.

2Šťava

  • Z Knorr šťavy k mäsu , essence a vody si pripravíme kuraciu šťavu, ktorú zjemníme maslom.

3Pyré

  • Kukuricu povaríme v pare asi 10 minút, časť ponecháme na servírovanie, zbytok následne vložíme do thermomixu a pri 70 °C mixujeme dohladka, ochutíme soľou  a zjemníme maslom.
  • Pyré prepasírujeme, aby bolo úplne jemné.
  • Popcorn si pripravíme na suchej panvici alebo v mikrovlnnej rúre.

4Servírovanie

  • Pyré rozprestrieme na tanier a posypeme pár zrnkami kukurice, stehno krátko a sprudka opečieme na masle do farebna, položíme na tanier vedľa pyré, mäso podlejeme trochou šťavy a všetko doplníme kúskami popcornu.

Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše upozornenie na súbory cookies. Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.