Recipe image

Ázijská kačica s chrumkavou kožou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Kačica

  • Kačicu očistite, odrežte krk, potrite vnútri mletým anízom, klinčekom alebo škoricou.

Slaný nálev

  • V studenej vode rozpustite kurací bujón. Pomocou marinovacej ihly streknite pod kožu nálev. Snažte sa aby sa nálev dostal do celej kačice.
  • Zviažte nohy kačice azaveste ju na háčik hore nohami. Nechajte visieť vchladničke 3 dni.
  • Po 3 dňoch môžete začať s pečením. Nastavte konvektomat na funkciu pečenia na teplotu 85 ⁰C na 3 hodiny.
  • Takto pripravenú kačicu vložte na 7 minút do konvektomatu vyhriateho na 290 ⁰C – aby získala zlatú farbu abola chrumkavá.

Omáčka na pokropenie zeleniny a kačice

  • V hrnci zmiešajte všetky suroviny a redukujte do konzistencie omáčky. Po ochladení by mala pripomínať hustú krémovú omáčku.
  • Studenú omáčku prelejte do plastovej fľaše s malým otvorom na poliatie.

Servírovanie

  • Na panvici opečte zeleninu tak, aby bola chrumkavá, kačicu naporciujte.
  • Zeleninu akačicu rozložte na tanier. Polejte pripravenou omáčkou aposypte opraženým sezamom.