Bravčová roláda pečená s horčicou, tymianovou ryžou a konfitovaným paštrnákom
Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)
Náklady na ingrediencie*
:
0,00 EUR
Náklady na jednu porciu*
:
0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*
Vypočítajte náklady na jedlo
Food Cost:
0%
Prísady
Príprava
Roláda
Bravčové mäso zrežeme na plát, ktorý pod fóliou ešte naklepeme. Okoreníme a potrieme horčicou.
Na plochu mäsa rozložíme natenko a na kolieska nakrájanú chorizo salámu, ďalšiu vrstvu vytvoríme zo sparených kelových listov a ku kraju položíme rad varených vajec naukladaných vedľa seba. Naplnený plát zavinieme do rolády a spevníme motúzom.
Pripravenú roládu potrieme celozrnnou horčicou zmiešanou s medom, vložíme do nízkoteplotnej rúry na rošt podložený GN nádobou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 75 °C 12 hodín.
Šťava
Zachytený výpek z rolády doplníme vodou na požadované množstvo, pridáme zmes na bravčovú šťavu a miešaním privedieme do varu.
Podľa potreby môžeme ochutiť horčicou a medom.
Ryža
Prepláchnutú ryžu zosklovatíme na oleji, zalejeme vodou v pomere (1:1,5), pridáme soľ a bylinky, za stáleho miešania privedieme do varu, potom prikryjeme pokrievkou a necháme pri miernej teplote ryžu podusiť do mäkka.
Paštrnák
Neošúpaný, ale dobre očistený paštrnák opečieme na oleji do farebna, pridáme ďalší olej tak, aby bol celkom zakrytý a pod pokrievkou z papiera na pečenie necháme zeleninu konfitovať (na panvici za mierneho bublania, alebo v konvektomate pri 98 °C) domäkka.
Potom zeleninu vyberieme a je pripravená na servírovanie.
Servírovanie
Roládu zbavíme motúza a nakrájame na porcie, ktoré poukladáme na taniere, kde máme položenú ryžu a rozpolený paštrnák.
Mäso podlievame šťavou, prípadne jedlo doplníme bylinkami.
Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše
upozornenie na súbory cookies.
Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.