Recipe image

Bravčová roláda pečená s horčicou, tymianovou ryžou a konfitovaným paštrnákom

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Roláda

  • Bravčové mäso zrežeme na plát, ktorý pod fóliou ešte naklepeme. Okoreníme a potrieme horčicou.
  • Na plochu mäsa rozložíme natenko a na kolieska nakrájanú chorizo salámu, ďalšiu vrstvu vytvoríme zo sparených kelových listov a ku kraju položíme rad varených vajec naukladaných vedľa seba. Naplnený plát zavinieme do rolády a spevníme motúzom.
  • Pripravenú roládu potrieme celozrnnou horčicou zmiešanou s medom, vložíme do nízkoteplotnej rúry na rošt podložený GN nádobou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 75 °C 12 hodín.

Šťava

  • Zachytený výpek z rolády doplníme vodou na požadované množstvo, pridáme zmes na bravčovú šťavu a miešaním privedieme do varu.
  • Podľa potreby môžeme ochutiť horčicou a medom.

Ryža

  • Prepláchnutú ryžu zosklovatíme na oleji, zalejeme vodou v pomere (1:1,5), pridáme soľ a bylinky, za stáleho miešania privedieme do varu, potom prikryjeme pokrievkou a necháme pri miernej teplote ryžu podusiť do mäkka.

Paštrnák

  • Neošúpaný, ale dobre očistený paštrnák opečieme na oleji do farebna, pridáme ďalší olej tak, aby bol celkom zakrytý a pod pokrievkou z papiera na pečenie necháme zeleninu konfitovať (na panvici za mierneho bublania, alebo v konvektomate pri 98 °C) domäkka.
  • Potom zeleninu vyberieme a je pripravená na servírovanie.

Servírovanie

  • Roládu zbavíme motúza a nakrájame na porcie, ktoré poukladáme na taniere, kde máme položenú ryžu a rozpolený paštrnák.
  • Mäso podlievame šťavou, prípadne jedlo doplníme bylinkami.