Recipe image

Glazovaný losos v zázvorovo-sójovej omáčke s teplou zelenou zeleninou s hubami

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou

  • Zmiešame sójovú omáčku s cukrom, saké a zázvorom.
  • Na rozpálenej panvici s olejom opečieme porcie ryby z oboch strán (asi 4-5 minút), stiahneme teplotu a pridáme namiešanú omáčku. Lyžicou prelievame omáčku cez porcie ryby. Keď omáčka zhustne, stiahneme panvicu z tepla.
  • Huby Shi-take namočíme do vlažnej vody (na 30-45 minút), potom ich osušíme, odkrojíme nožičku a prekrojíme na poly.

Zelenina

  • Zeleninu nakrájame asi na 5 cm kúsky alebo pozdĺžne rozkrojíme. Rozpálime olej, vložíme huby a zeleninu a pri vysokej teplote 3-4 minúty pohadzujeme po panvici.
  • Pridáme sójovú omáčku a nakoniec posypeme stonkami pažítky.
  • Ak chceme, môžeme zahustiť škrobom rozmiešaným s vodou od namočených húb.