Recipe image

Údený bravčový jazyk s chrenovou omáčkou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Príprava

  • Údený jazyk uvaríme s bobkovým listom, novým korením a čiernym korením (cca 90 minút). Uvarený jazyk vložíme do ľadovej vody a po schladení stiahneme kožu, potom uložíme do tepla nad paru. Z masla, hladkej múky a vývaru z uvareného jazyka pripravíme omáčku velouté, pridáme hovädzí fond, smotanu, nastrúhaný chren a cukor. Omáčku necháme chvíľu povariť a potom podávame s jazykom nakrájaným na plátky a ako príloha sa hodia knedličky. Ak je chren príliš ostrý, je vhodné vopred ho spariť vriacou vodou.