Údený jazyk uvaríme s bobkovým listom, novým korením a čiernym korením (cca 90 minút). Uvarený jazyk vložíme do ľadovej vody a po schladení stiahneme kožu, potom uložíme do tepla nad paru. Z masla, hladkej múky a vývaru z uvareného jazyka pripravíme omáčku velouté, pridáme hovädzí fond, smotanu, nastrúhaný chren a cukor. Omáčku necháme chvíľu povariť a potom podávame s jazykom nakrájaným na plátky a ako príloha sa hodia knedličky. Ak je chren príliš ostrý, je vhodné vopred ho spariť vriacou vodou.
Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše
upozornenie na súbory cookies.
Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.