Recipe image

Údený bravčový jazyk s chrenovou omáčkou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Príprava

  • Údený jazyk uvaríme s bobkovým listom, novým korením a čiernym korením (cca 90 minút). Uvarený jazyk vložíme do ľadovej vody a po schladení stiahneme kožu, potom uložíme do tepla nad paru. Z masla, hladkej múky a vývaru z uvareného jazyka pripravíme omáčku velouté, pridáme hovädzí fond, smotanu, nastrúhaný chren a cukor. Omáčku necháme chvíľu povariť a potom podávame s jazykom nakrájaným na plátky a ako príloha sa hodia knedličky. Ak je chren príliš ostrý, je vhodné vopred ho spariť vriacou vodou.

Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše upozornenie na súbory cookies. Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.