Recipe image

Hovädzí krk dusený vo vlastnej šťave so žemľovou knedľou a kelom s chrumkavou slaninou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Mäso

  • Hovädzí krk ochutíme zmesou Knorr Demi Glace a potrieme Knorr Essence Hovädzím bujónom, bylinky vložíme s maslom do vrecúška a zavákuujeme. Dusíme na 80 °C 14 hodín v holdomate alebo v konvektomate.

Šťava

  • Na oleji si najprv opečieme pokrájanú koreňovú zeleninu, potom aj cibuľu do zlato hneda, pre farbu pridáme Knorr Paradajkový pretlak, orestujeme a zalejeme vodou.
  • Pridáme Knorr Demi Glace , pridáme červené víno a varíme. Pridáme šťavu z hotového duseného mäsa a krátko spolu povaríme. Nakoniec všetko prepasírujeme.

Kel

  • Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na tuku, pridáme udusený, na rezance nakrájaný kel, pridáme smotanu , ocot a spolu krátko podusíme, dochutíme Knorr Arómou.
  • Plátky slaniny položíme na papier na pečenie a pečieme v konvektomate pri teplote 200 °C asi 5 minút.

Príloha

  • Biele pečivo nakrájame na kocky a necháme preschnúť. Takto pripravené kocky navlhčíme mliekom. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky, do žĺtkov pridáme mlieko, soľ a vyšľaháme.
  • Do nakrájaných kociek pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a mlieko vyšľahané so žĺtkami. Následne všetko ľahko premiešame, nakoniec opatrne vmiešame sneh z rozšľahaných bielkov.
  • Takto pripravené cesto tvarujeme pomocou potravinárskej fólie do tvaru knedle. Fóliu na niekoľkých miestach prepichneme opatrne vidličkou. Takto pripravené knedle vkladáme do konvektomatu na paru alebo do vriacej vody a varíme zhruba 18-20 minút.

Servírovanie

  • Porciu knedle zošikma rozpolíme a položíme na tanier, navrstvíme pripravený kel, pridáme porciu nakrájaného mäsa, podlejeme šťavou a nakoniec doplníme chrumkavým slaninovým čipsom.

Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše upozornenie na súbory cookies. Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.