Recipe image

Údené kačacie prsia s chrenovou omáčkou a opekaným karfiolom

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Mäso

  • Med, koriandrové semienka a badián zvarte na miernom ohni na polovicu.
  • Kačacie prsia potrite po oboch stranách Knorr Essence Kuracím bujónom. Pokvapkajte olivovým olejom a mäso dôkladne pomasírujte.
  • Pridajte štipku tymianu a nechajte v chlade asi 10 minút marinovať.
  • Prsia pečte na grilovacej panvici alebo v GN grilovacej doske kožou dolu pri strednej teplote, priebežne otáčajte, prípadne odlievajte tuk.
  • Prsia naglazúrujte posledné minúty pred dokončením ochuteným redukovaným medom, aby sa vám medová glazúra nespálila.

Omáčka

  • Na polovici masla zosklovatíme pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme bielu omáčku (beschamel)a pripravíme si tak podľa návodu základnú bešamelovú omáčku, ktorú zjemníme smotanou na varenie, zostatkom masla a ochutíme nastrúhaným chrenom a jemne cukrom.
  • Nakoniec rozmixujeme dohladka a precedíme.

Príloha

  • Karfiolové ružičky krátko povaríme vo vode, schladíme a prekrojíme na polovičky.
  • Ochutíme zmesou Aroma mix a opečieme na tuku.
  • Očistené zemiaky nakrájame na väčšie pravidelné kocky a uvaríme domäkka.
  • Schladíme, ochutíme zmesou Aroma mix a dozlata opečieme na tuku.

Servírovanie

  • Na tanier nalejeme chrenovú omáčku, položíme opečené kúsky karfiolu a zemiakov, priložíme za sebou naskladané plátky nafilírovaných kačacích pŕs a posypeme nasekanou pažítkou.

Tip

  • Prsia si môžeme sami vyúdiť tak, že mäso naložíme do zmesi sol,i cukru a byliniek na 24 hodín, potom osušíme a údime pri 90 °C asi 25 minút.